Mandlové perníčky
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Mandle |
300 g |
Mandle plátky |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Smetana 12% (konzumní) |
3 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 30 porcí
- V misce utřeme vejce s cukrem, přimícháme mouku, prášek do pečiva. Potom přimícháme nastrouhanou pomerančovou kůru, umleté mandle, skořici a vypracujeme hladké těsto. Z těsta utvoříme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
- Těsto vyjmeme z chladničky, na pomoučněném vále vyválíme a nakrájíme na čtverečky. Plech vyložíme pečícím papírem a klademe na něj vykrojené čtverečky.
- Žloutky smícháme se smetanou, hmotou perníčky potřeme a zdobíme plátky mandlí. Troubu předehřejeme na 180°C a perníčky pečeme 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.