Mandlové perníčky

Ingredience


Cukr krupice 200 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Mandle 300 g
Mandle plátky 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Pomerančová kůra 1 polévková lžíce
Skořice mletá 1 kávová lžička
Smetana 12% (konzumní) 3 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce utřeme vejce s cukrem, přimícháme mouku, prášek do pečiva. Potom přimícháme nastrouhanou pomerančovou kůru, umleté mandle, skořici a vypracujeme hladké těsto. Z těsta utvoříme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
  2. Těsto vyjmeme z chladničky, na pomoučněném vále vyválíme a nakrájíme na čtverečky. Plech vyložíme pečícím papírem a klademe na něj vykrojené čtverečky.
  3. Žloutky smícháme se smetanou, hmotou perníčky potřeme a zdobíme plátky mandlí. Troubu předehřejeme na 180°C a perníčky pečeme 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.