Jemné perníčky s kandovaným ovocem

Ingredience


Citronová kůra 1 polévková lžíce
Čokoláda hořká 150 g
Kandované ovoce 150 g
Koření perníkové 20 g
Mandle plátky 100 g
Med včelí 500 g
Mouka ječná 350 g
Mouka pšeničná 350 g
Ořechy vlašské 200 g
Soda jedlá 20 g
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme ječnou a pšeničnou mouku, přidáme lžíci citronové kůry, perníkové koření, jedlou sodu, med, vodu, najemno nasekané kandované ovoce, vlašské ořechy a vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme přes noc odpočívat do chladničky.
  2. Těsto vyjmeme z chladničky a na pomoučněném vále vyválíme placku, kterou nakrájíme na čtverečky o velikosti 4x4 cm. Plech vyložíme pečícím papírem a perníčky na něj položíme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a perníčky pečeme 25 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  3. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a pokapeme jí hotové vychladlé perníčky. Zdobíme plátky mandlí. Necháme ztuhnout a podáváme.