Jemné perníčky s kandovaným ovocem
Ingredience
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Čokoláda hořká |
150 g |
Kandované ovoce |
150 g |
Koření perníkové |
20 g |
Mandle plátky |
100 g |
Med včelí |
500 g |
Mouka ječná |
350 g |
Mouka pšeničná |
350 g |
Ořechy vlašské |
200 g |
Soda jedlá |
20 g |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- V míse smícháme ječnou a pšeničnou mouku, přidáme lžíci citronové kůry, perníkové koření, jedlou sodu, med, vodu, najemno nasekané kandované ovoce, vlašské ořechy a vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme přes noc odpočívat do chladničky.
- Těsto vyjmeme z chladničky a na pomoučněném vále vyválíme placku, kterou nakrájíme na čtverečky o velikosti 4x4 cm. Plech vyložíme pečícím papírem a perníčky na něj položíme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a perníčky pečeme 25 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a pokapeme jí hotové vychladlé perníčky. Zdobíme plátky mandlí. Necháme ztuhnout a podáváme.