Marinované jehněčí kotlety s rajčaty a paprikou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule červená 1 ks
Jehněčí kotlety 6 ks
Ocet vinný červený 3 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 hrst
Rajčata 500 g
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme marinádu z nasekaného čerstvého tymiánu (nebo 2 lžic sušeného tymiánu), olivového oleje, červeného vinného octa, soli a černého pepře, které v nekovové misce smícháme. Poté v marinádě obalíme velké jehněčí kotlety zbavené přebytečného tuku, zakryjeme a 1 hodinu necháme v chladničce.
  2. Rozehřejeme troubu na 220°C.
  3. Na zeleninovou směs si nejdříve připravíme podlouhá rajčata, která zalijeme vroucí vodou, po 1/2 minutě sloupneme slupku, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Potom přidáme kostičky zelené papriky bez semen, jemně nasekanou červenou cibuli a česnek, okořeníme. Připravenou zeleninovou směsí zasypeme kotlety a pečeme 35-45 minut, záleží na tom, zda má být maso propečené méně nebo více. Po vytažení z trouby zabalíme alobalem a ještě 5 minut necháme stát. Před podáváním zdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.