Marinované jehněčí kotlety s rajčaty a paprikou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Jehněčí kotlety |
6 ks |
Ocet vinný červený |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 hrst |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme marinádu z nasekaného čerstvého tymiánu (nebo 2 lžic sušeného tymiánu), olivového oleje, červeného vinného octa, soli a černého pepře, které v nekovové misce smícháme. Poté v marinádě obalíme velké jehněčí kotlety zbavené přebytečného tuku, zakryjeme a 1 hodinu necháme v chladničce.
- Rozehřejeme troubu na 220°C.
- Na zeleninovou směs si nejdříve připravíme podlouhá rajčata, která zalijeme vroucí vodou, po 1/2 minutě sloupneme slupku, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Potom přidáme kostičky zelené papriky bez semen, jemně nasekanou červenou cibuli a česnek, okořeníme. Připravenou zeleninovou směsí zasypeme kotlety a pečeme 35-45 minut, záleží na tom, zda má být maso propečené méně nebo více. Po vytažení z trouby zabalíme alobalem a ještě 5 minut necháme stát. Před podáváním zdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.