Chlebový indický nákyp

Ingredience


Chléb pšeničný (bílý) 6 krajíc
Cukr krupice 150 g
Kardamom 3 ks
Mandle 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mléko polotučné 6 dl
Mléko zahuštěné slazené 1.75 dl
Pistácie 40 g
Šafrán 0.5 kávová lžička
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na čtvrtiny rozřízneme krajíce chleba. V pánvi rozpustíme máslo a chleba osmahneme po obou stranách, až bude zlatohnědý. Dáme ho do varné mísy a necháme stranou.
  2. Do hrnce dáme vodu, cukr a kardamom a uvedeme do varu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Sirup přelijeme přes osmažený chleba.
  3. Do dalšího hrnce dáme kondenzované mléko, mléko, šafrán a uvedeme do varu. Vaříme, dokud se objem nezmenší na polovinu. Směs nalijeme na chléb se sirupem.
  4. Ozdobíme nasekanými pistáciovými oříšky (8 ks), mandlemi a podáváme.