Chlebový indický nákyp
Ingredience
Chléb pšeničný (bílý) |
6 krajíc |
Cukr krupice |
150 g |
Kardamom |
3 ks |
Mandle |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
6 dl |
Mléko zahuštěné slazené |
1.75 dl |
Pistácie |
40 g |
Šafrán |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na čtvrtiny rozřízneme krajíce chleba. V pánvi rozpustíme máslo a chleba osmahneme po obou stranách, až bude zlatohnědý. Dáme ho do varné mísy a necháme stranou.
- Do hrnce dáme vodu, cukr a kardamom a uvedeme do varu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Sirup přelijeme přes osmažený chleba.
- Do dalšího hrnce dáme kondenzované mléko, mléko, šafrán a uvedeme do varu. Vaříme, dokud se objem nezmenší na polovinu. Směs nalijeme na chléb se sirupem.
- Ozdobíme nasekanými pistáciovými oříšky (8 ks), mandlemi a podáváme.