Těstoviny zapékané s ančovičkami a rajčaty

Ingredience


Ančovičky konzervované 4 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mozzarella 250 g
Olej olivový extra panenský 5 polévková lžíce
Oregano sušené 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 250 g
Sůl 1 špetka
Sýr Čedar 50 g
Sýr Parmezán 4 polévková lžíce
Těstoviny penne 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zralá rajčata zalitá vroucí vodou po 30 vteřinách sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme na kostky. Smícháme nastrouhanou mozzarellu, parmEzán, vyzrálý čedar, sušené oregano a 2 lžíce extra panenského olivového oleje a okořeníme.
  2. Troubu rozehřejeme na 200°C. Neslané máslo a 2 lžíce extra panenského olivového oleje rozehřejeme v pánvi, přisypeme jemně nasekanou malou cibulku a 5-7 minut smažíme, přidáme jemně nasekaný česnek a samžíme ještě 1 minutu. Potom přidáme nakrájená rajčata, osolíme a vaříme 5 minut doměkka.
  3. Přivedeme do varu velké množství osolené vody a vaříme těstoviny penne al dente (ne zcela doměkka, ale už ne tvrdé). Uvařené těstoviny slijeme, přidáme rajčatovou směs. Zapékací hlubokou misku vymažeme zbylým extra panenským olivovým olejem, posypeme 2-3 lžícemi sýrové směsi a 2 filety z ančoviček okapanými a nasekanými na kousky. Poté rozprostřeme těstoviny, přidáme zbylé 2 filety z ančoviček, polijeme sýrovou směsí a v troubě předehřáté na 200°C pečeme 15-20 minut dozlatova.