Těstoviny zapékané s ančovičkami a rajčaty
Ingredience
Ančovičky konzervované |
4 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mozzarella |
250 g |
Olej olivový extra panenský |
5 polévková lžíce |
Oregano sušené |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Čedar |
50 g |
Sýr Parmezán |
4 polévková lžíce |
Těstoviny penne |
350 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zralá rajčata zalitá vroucí vodou po 30 vteřinách sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme na kostky. Smícháme nastrouhanou mozzarellu, parmEzán, vyzrálý čedar, sušené oregano a 2 lžíce extra panenského olivového oleje a okořeníme.
- Troubu rozehřejeme na 200°C. Neslané máslo a 2 lžíce extra panenského olivového oleje rozehřejeme v pánvi, přisypeme jemně nasekanou malou cibulku a 5-7 minut smažíme, přidáme jemně nasekaný česnek a samžíme ještě 1 minutu. Potom přidáme nakrájená rajčata, osolíme a vaříme 5 minut doměkka.
- Přivedeme do varu velké množství osolené vody a vaříme těstoviny penne al dente (ne zcela doměkka, ale už ne tvrdé). Uvařené těstoviny slijeme, přidáme rajčatovou směs. Zapékací hlubokou misku vymažeme zbylým extra panenským olivovým olejem, posypeme 2-3 lžícemi sýrové směsi a 2 filety z ančoviček okapanými a nasekanými na kousky. Poté rozprostřeme těstoviny, přidáme zbylé 2 filety z ančoviček, polijeme sýrovou směsí a v troubě předehřáté na 200°C pečeme 15-20 minut dozlatova.