Penne s kuřecími játry a pomerančovou kůrou
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Játra kuřecí |
35 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomerančová kůra |
2 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Penne |
500 g |
Víno červené |
120 ml |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Játra omyjeme, očistíme a osušíme. Pokrájíme je na menší kousky.
- Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Udržujeme je v teple. Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky.
- Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli a doměkka ji podusíme.
- K cibuli pomocí lisu na česnek prolisujeme česnek, přidáme játra, pomerančovou kůru a bobkové listy. Vše promícháme a 3 minuty podusíme. Poté játra vyjmeme a do šťávy přidáme červené víno, rajský protlak a smetanu. Promícháme a na mírném ohni povaříme do zhoustnutí.
- Z omáčky vyjmeme bobkový list. Vložíme játra a krátce je ohřejeme. Dochutíme solí a pepřem. Penne upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s játry a podáváme.