Penne s kuřecími játry a pomerančovou kůrou

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Játra kuřecí 35 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomerančová kůra 2 polévková lžíce
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Penne 500 g
Víno červené 120 ml
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Játra omyjeme, očistíme a osušíme. Pokrájíme je na menší kousky.
  2. Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Udržujeme je v teple. Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky.
  3. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli a doměkka ji podusíme.
  4. K cibuli pomocí lisu na česnek prolisujeme česnek, přidáme játra, pomerančovou kůru a bobkové listy. Vše promícháme a 3 minuty podusíme. Poté játra vyjmeme a do šťávy přidáme červené víno, rajský protlak a smetanu. Promícháme a na mírném ohni povaříme do zhoustnutí.
  5. Z omáčky vyjmeme bobkový list. Vložíme játra a krátce je ohřejeme. Dochutíme solí a pepřem. Penne upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s játry a podáváme.