Cibulová omáčka slovenská

Ingredience


Cibule 160 g
Hovězí vývar základní 500 ml
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Ocet vinný červený 100 ml
Olej slunečnicový 60 ml
Pepř černý mletý 3 g
Podravka 13 g
Sůl 4 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.
  2. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme mouku a usmažíme tmavou jíšku, zalijeme vývarem a povaříme. Vedle v pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme kroužky cibule, orestujeme, zasypeme 1 větší lžičkou podravky, osmahneme, zalijeme octem a podusíme. Obsah pánve nalijeme do hrnce a vaříme, občas sebereme přebytečný tuk, který se tvoří na povrchu, dochutíme solí, pepřem a dovaříme.
  3. Omáčku používáme v teplé i ve studené kuchyni.