Cibulová omáčka slovenská
Ingredience
Cibule |
160 g |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Ocet vinný červený |
100 ml |
Olej slunečnicový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Podravka |
13 g |
Sůl |
4 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.
- V hrnci rozpálíme olej, přisypeme mouku a usmažíme tmavou jíšku, zalijeme vývarem a povaříme. Vedle v pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme kroužky cibule, orestujeme, zasypeme 1 větší lžičkou podravky, osmahneme, zalijeme octem a podusíme. Obsah pánve nalijeme do hrnce a vaříme, občas sebereme přebytečný tuk, který se tvoří na povrchu, dochutíme solí, pepřem a dovaříme.
- Omáčku používáme v teplé i ve studené kuchyni.