Špagety s klobásovými knedlíčky a čočkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Čočka červená |
100 g |
Hovězí vývar základní |
125 ml |
Klobása ostravská |
4 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
125 ml |
Špagety |
250 g |
Špenát listový čerstvý |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Probereme špenát a tvrdé stonky vyhodíme. Listy omyjeme a vložíme je do velkého hrnce. Na silném plamenu necháme špenát spařit, přitom špenát několikrát promícháme.
- Špenát necháme částečně vychladnout a nahrubo ho nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej, oloupeme cibuli, nadrobno ji nakrájíme a na oleji osmahneme dosklovita. Ostravské klobásy vymačkáme ze střívek, vytvarujeme knedlíčky a vložíme do pánve. Dohněda je opečeme na silném ohni. Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.
- Na pánev ke knedlíčkům přidáme čočku a za stálého míchání smažíme zhruba 1 minutu. Přidáme špenát, zalijeme vývarem a smetanou a necháme projít varem. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni povaříme ještě asi 5 minut. Dochutíme solí a pepřem. Špagety upravíme na talíře, přidáme knedlíčky se zeleninou a horké podáváme.