Pomerančové rizoto
Ingredience
Citronová kůra |
3 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
2 polévková lžíce |
Džus pomerančový |
450 ml |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Mandle plátky |
55 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pomeranče |
2 ks |
Pomerančová kůra |
2 polévková lžíce |
Rýže Arborio |
400 g |
Víno bílé |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Máslo s cukrem a nastrouhanou kůrou dobře promícháme a zahříváme, dokud směs nezačne bublat, přidáme propláchnutou rýži, promícháme a vaříme 2 minuty.
- Přilijeme bílé víno a důkladně promícháme, aby rýže vstřebala tekutinu. Přidáme 150 ml pomerančového džusu, přivedeme k varu a mícháme. Když se tekutina vstřebá, přilijeme trochu džusu a pokračujeme ve vaření tak dlouho, dokud rýže nezměkne.
- Vmícháme dílky pomeranče, citronovou a limetkovou šťávu, třtinový cukr a posypeme mandlovými plátky.