Pomerančové rizoto

Ingredience


Citronová kůra 3 polévková lžíce
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 4 polévková lžíce
Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Džus pomerančový 450 ml
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Mandle plátky 55 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pomeranče 2 ks
Pomerančová kůra 2 polévková lžíce
Rýže Arborio 400 g
Víno bílé 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo s cukrem a nastrouhanou kůrou dobře promícháme a zahříváme, dokud směs nezačne bublat, přidáme propláchnutou rýži, promícháme a vaříme 2 minuty.
  2. Přilijeme bílé víno a důkladně promícháme, aby rýže vstřebala tekutinu. Přidáme 150 ml pomerančového džusu, přivedeme k varu a mícháme. Když se tekutina vstřebá, přilijeme trochu džusu a pokračujeme ve vaření tak dlouho, dokud rýže nezměkne.
  3. Vmícháme dílky pomeranče, citronovou a limetkovou šťávu, třtinový cukr a posypeme mandlovými plátky.