Osvěžující meloun s citronovým sirupem

Ingredience


Citronová kůra 1 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Cukr krupice 30 g
Máta 1 polévková lžíce
Meloun vodní 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z citronu vymačkáme šťávu, vlijeme do kastrůlku a přidáme cukr. Na mírném ohni zvolna zahřejeme a cukr necháme rozpustit. Poté povaříme do zhoustnutí. Přelijeme do džbánku, po vychladnutí vložíme do druhého dne do lednice.
  2. Z melounu odstraníme slupku a jadérka a dužinu nakrájíme na kousky. Zachycenou šťávu vlijeme do misky. Meloun posypeme nasekanou mátou a zlehka promícháme.
  3. Do vychlazeného sirupu vmícháme šťávu z melounu, před podáváním směsí přelijeme kousky melounu, posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a servírujeme.