Grilované lososové filety se zeleninou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
0.5 ks |
Citronová šťáva |
125 ml |
Losos - filety |
600 g |
Olej olivový |
125 ml |
Paprika červená |
0.5 ks |
Rozmarýn čerstvý |
0.5 kávová lžička |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tabasco |
0.25 kávová lžička |
Víno červené |
250 g |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z lososa propláchneme pod studenou vodou a osušíme. Ve skleněné misce smícháme víno s olejem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, strouhaým zázvorem, solí, tabascem, nadrobno nasekanou šalotkou a rozmarýnem. Vložíme maso, zakryjeme a v lednici necháme marinovat 1-2 hodiny. Poté necháme ohřát na pokojovou teplotu.
- Papriky nakrájíme na kroužky, cibuli na kolečka. Lososa vyjmeme z marinády a společně s paprikou a cibulí grilujeme na rozpáleném grilu cca 6-7 minut dozlatova. Rybu potřeme marinádou a obrátíme. Znovu potřeme a grilujeme dalších cca 5 minut.
- Rozdělíme na talíře, doplníme pečenou paprikou a cibulí a podáváme.