Grilované lososové filety se zeleninou

Grilované lososové filety se zeleninou - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 0.5 ks
Citronová šťáva 125 ml
Losos - filety 600 g
Olej olivový 125 ml
Paprika červená 0.5 ks
Rozmarýn čerstvý 0.5 kávová lžička
Šalotka 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tabasco 0.25 kávová lžička
Víno červené 250 g
Zázvor celý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z lososa propláchneme pod studenou vodou a osušíme. Ve skleněné misce smícháme víno s olejem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, strouhaým zázvorem, solí, tabascem, nadrobno nasekanou šalotkou a rozmarýnem. Vložíme maso, zakryjeme a v lednici necháme marinovat 1-2 hodiny. Poté necháme ohřát na pokojovou teplotu.
  2. Papriky nakrájíme na kroužky, cibuli na kolečka. Lososa vyjmeme z marinády a společně s paprikou a cibulí grilujeme na rozpáleném grilu cca 6-7 minut dozlatova. Rybu potřeme marinádou a obrátíme. Znovu potřeme a grilujeme dalších cca 5 minut.
  3. Rozdělíme na talíře, doplníme pečenou paprikou a cibulí a podáváme.