Tresčí filé s čedarem a rajčaty
Ingredience
Créme fraiche |
4 polévková lžíce |
Filé z aljašské tresky |
600 g |
Hořčice Bornier - hrubozrnná |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Čedar |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslem vymažeme 4 zapékací misky a předehřejeme troubu na 200°C.
- Nastrouhaný čedar, hrubozrnnou hořčici a crème fraîche neboli hustou kysanou smetanu smícháme.
- Do každé vymazané zapékací misky položíme kousek tresčího filé (1 ks o váze asi 150g), osolíme, opepříme, poklademe plátky rajčat a zalijeme sýrovou směsí. Pečeme 25 minut v horní části trouby, sýr se roztaví a zezlátne, ryba bude propečená.