Tresčí filé s čedarem a rajčaty

Ingredience


Créme fraiche 4 polévková lžíce
Filé z aljašské tresky 600 g
Hořčice Bornier - hrubozrnná 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 3 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Čedar 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslem vymažeme 4 zapékací misky a předehřejeme troubu na 200°C.
  2. Nastrouhaný čedar, hrubozrnnou hořčici a crème fraîche neboli hustou kysanou smetanu smícháme.
  3. Do každé vymazané zapékací misky položíme kousek tresčího filé (1 ks o váze asi 150g), osolíme, opepříme, poklademe plátky rajčat a zalijeme sýrovou směsí. Pečeme 25 minut v horní části trouby, sýr se roztaví a zezlátne, ryba bude propečená.