Makrela s pomerančem a mandlemi
Ingredience
Makrela obecná |
1000 g |
Mandle plátky |
25 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Pomerančová kůra |
1 kávová lžička |
Pomerančová šťáva |
1 polévková lžíce |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čtyři celé makrely (1 ks o váze asi 275 g), vykuchané a očištěné, na 3 místech šikmo nařízneme a naskládáme vedle sebe do zapékací misky. Posypeme najemno nastrouhanou pomerančovou kůrou a zakapeme pomerančovou šťávou. Nasekáme 2 lžíce čerstvé petrželky a tymiánu, přidáme k rybě, opepříme a zasypeme mandlovými plátky. Misku překryjeme alobalem, aby se nedotýkal jídla a 30 minut pečeme, než se začne ryba rozpadat. Před podáváním ozdobíme čerstvou petrželkou.