Makrela s pomerančem a mandlemi

Ingredience


Makrela obecná 1000 g
Mandle plátky 25 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Pomerančová kůra 1 kávová lžička
Pomerančová šťáva 1 polévková lžíce
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čtyři celé makrely (1 ks o váze asi 275 g), vykuchané a očištěné, na 3 místech šikmo nařízneme a naskládáme vedle sebe do zapékací misky. Posypeme najemno nastrouhanou pomerančovou kůrou a zakapeme pomerančovou šťávou. Nasekáme 2 lžíce čerstvé petrželky a tymiánu, přidáme k rybě, opepříme a zasypeme mandlovými plátky. Misku překryjeme alobalem, aby se nedotýkal jídla a 30 minut pečeme, než se začne ryba rozpadat. Před podáváním ozdobíme čerstvou petrželkou.