Marinované grilované krevety
Ingredience
Krevety tygří - loupané |
600 g |
Limetka |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
40 ml |
Kurkuma |
4 g |
Med včelí |
20 ml |
Olej arašídový (podzemnicový) |
50 ml |
Omáčka sójová |
40 ml |
Skořice mletá |
3 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy nalijeme arašídový olej, smícháme s prolisovaným česnekem, kurkumou, citronovou šťávou, sójovou omáčkou, medem a skořicí. Do této marinády ponoříme krevety a 30 minut necháme uležet. Krevety potom napícháme na špejle nebo špízové jehly a 10 minut grilujeme, průběžně otáčíme, bohatě potíráme marinádou. Podáváme s plátky limetky.