Královský pstruh dušený se zázvorem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 4 ks
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Koriandr čerstvý 65 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pstruh 750 g
Sherry brandy 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vývar rybí 85 ml
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a vykuchané ryby poprášíme solí. Z každé cibulky odkrojíme cca 5 cm natě. Nakrájíme je poté podélně na proužky. Hlavičky cibulek rozložíme na dno ohnivzdorné nádoby, na ně naklademe ryby a navrch dáme na plátky nakrájený zázvor. Sójovou omáčku smícháme s cukrem, sherry a vývarem. Přelijeme rybu, necháme cca 20 minut marinovat. Mezitím otočíme a podlejeme.
  2. Nádobu vložíme do větší mísy na dušení ryb, vyložené alobalem. Zakryjeme a dusíme cca 15-20 minut do měkka. Špičkou nože uděláme zářez, abychom zjistili, zda je maso hotové.
  3. V malé pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm na plátky nakrájený česnek. Jakmile zezlátne, vyjmeme ho. Rybu naporcujeme, rozdělíme na talíře, posypeme lístky koriandru, proužky cibulky a přelijeme horkým olejem z pánve. Ihned podáváme.