Královský pstruh dušený se zázvorem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
4 ks |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
65 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pstruh |
750 g |
Sherry brandy |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vývar rybí |
85 ml |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a vykuchané ryby poprášíme solí. Z každé cibulky odkrojíme cca 5 cm natě. Nakrájíme je poté podélně na proužky. Hlavičky cibulek rozložíme na dno ohnivzdorné nádoby, na ně naklademe ryby a navrch dáme na plátky nakrájený zázvor. Sójovou omáčku smícháme s cukrem, sherry a vývarem. Přelijeme rybu, necháme cca 20 minut marinovat. Mezitím otočíme a podlejeme.
- Nádobu vložíme do větší mísy na dušení ryb, vyložené alobalem. Zakryjeme a dusíme cca 15-20 minut do měkka. Špičkou nože uděláme zářez, abychom zjistili, zda je maso hotové.
- V malé pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm na plátky nakrájený česnek. Jakmile zezlátne, vyjmeme ho. Rybu naporcujeme, rozdělíme na talíře, posypeme lístky koriandru, proužky cibulky a přelijeme horkým olejem z pánve. Ihned podáváme.