Dezert krupicový

Ingredience


Cukr krupice 10 polévková lžíce
Hřebíček 3 ks
Hrozinky 50 g
Kardamom 2 ks
Kokos - mletý (Kopra) 25 g
Krupice dětská 8 polévková lžíce
Máslo čerstvé 6 polévková lžíce
Mléko polotučné 3 dl
Pistácie 25 g
Šafrán 0.5 kávová lžička
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme hřebíček, kardamom a na mírném plameni zamícháme. Přisypeme krupici, smažíme, dokud neztmavne. Do krupice přidáme hrozinky, cukr, šafrán a promícháme. Za stálého míchání přiléváme vodu a mléko, vaříme, dokud nebude krupice měkká.
  2. Poté odstavíme a krupici nalijeme do ohřátého servírovacího talíře.
  3. Dezert ozdobíme kokosem a nasekanými pistáciovými oříšky.