Dezert krupicový
Ingredience
Cukr krupice |
10 polévková lžíce |
Hřebíček |
3 ks |
Hrozinky |
50 g |
Kardamom |
2 ks |
Kokos - mletý (Kopra) |
25 g |
Krupice dětská |
8 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
3 dl |
Pistácie |
25 g |
Šafrán |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme hřebíček, kardamom a na mírném plameni zamícháme. Přisypeme krupici, smažíme, dokud neztmavne. Do krupice přidáme hrozinky, cukr, šafrán a promícháme. Za stálého míchání přiléváme vodu a mléko, vaříme, dokud nebude krupice měkká.
- Poté odstavíme a krupici nalijeme do ohřátého servírovacího talíře.
- Dezert ozdobíme kokosem a nasekanými pistáciovými oříšky.