Sváteční polévka s bílým vínem
Ingredience
Celer bulvový |
0.25 ks |
Hrášek |
1 hrst |
Kapr obecný |
250 g |
Krabí tyčinky |
100 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Muškátový květ |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Vegeta |
1 špetka |
Víno bílé |
100 ml |
Vývar rybí |
800 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očistíme a nastrouháme zeleninu.
- Rozpustíme v kastrolku máslo a osmahneme zeleninu.
- Přidáme mouku, promícháme a zalijeme vychladlým rybím vývarem.
- Promícháme, povaříme, přidáme kousky filé, krabí tyčinky, zelený hrášek a 15 minut vaříme.
- Přilijeme víno, krátce povaříme, přidáme smetanu a už jen prohřejeme.
- Ochutíme vegetou, pepřem, muškátovým květem a podáváme.