Sváteční polévka s bílým vínem

Ingredience


Celer bulvový 0.25 ks
Hrášek 1 hrst
Kapr obecný 250 g
Krabí tyčinky 100 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Muškátový květ 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Vegeta 1 špetka
Víno bílé 100 ml
Vývar rybí 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme a nastrouháme zeleninu.
  2. Rozpustíme v kastrolku máslo a osmahneme zeleninu.
  3. Přidáme mouku, promícháme a zalijeme vychladlým rybím vývarem.
  4. Promícháme, povaříme, přidáme kousky filé, krabí tyčinky, zelený hrášek a 15 minut vaříme.
  5. Přilijeme víno, krátce povaříme, přidáme smetanu a už jen prohřejeme.
  6. Ochutíme vegetou, pepřem, muškátovým květem a podáváme.