Kávové pusinky s mandlemi a čokoládou
Ingredience
Čokoláda hořká |
100 g |
Cukr moučkový |
600 g |
Káva instantní |
3 kávová lžička |
Mandle |
50 g |
Vaječný bílek slepičí |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z bílků ušleháme pevný sníh a po částech do něj přišleháme polovinu cukru. Zbylý cukr přidáváme po lžičkách za stálého míchání. Nakonec zlehka vmícháme kávu a nasekané, nasucho opražené mandle.
- Na plech vyložený pečicím papírem pokládáme lžičkou kopečky sněhu a každý lehce povytáhneme do výšky.
- Pečeme, spíše sušíme v pootevřené troubě vyhřáté na 130 stupňů Celsia dorůžova.
- Po vychladnutí namočíme spodní stranu pusinek v rozpuštěné čokoládě.