Kávové pusinky s mandlemi a čokoládou

Ingredience


Čokoláda hořká 100 g
Cukr moučkový 600 g
Káva instantní 3 kávová lžička
Mandle 50 g
Vaječný bílek slepičí 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z bílků ušleháme pevný sníh a po částech do něj přišleháme polovinu cukru. Zbylý cukr přidáváme po lžičkách za stálého míchání. Nakonec zlehka vmícháme kávu a nasekané, nasucho opražené mandle.
  2. Na plech vyložený pečicím papírem pokládáme lžičkou kopečky sněhu a každý lehce povytáhneme do výšky.
  3. Pečeme, spíše sušíme v pootevřené troubě vyhřáté na 130 stupňů Celsia dorůžova.
  4. Po vychladnutí namočíme spodní stranu pusinek v rozpuštěné čokoládě.