Koprová omáčka s bylinkami

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Cukr krupice 40 g
Kopr čerstvý 30 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Ocet vinný 5 ml
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 5 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vývar z hovězích kostí 350 ml
Zakysaná smetana 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přidáme cukr, necháme lehce zkaramelizovat, kopr s bylinkami posekáme nadrobno a přidáme do pánve. Promícháme, zalijeme vývarem. Podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme. Povaříme aspoň 20 minut, ve smetaně rozkvedláme žloutek a přilijeme do omáčky. Ještě krátce povaříme a odstavíme.