Koprová omáčka s bylinkami
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Cukr krupice |
40 g |
Kopr čerstvý |
30 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Ocet vinný |
5 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
5 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vývar z hovězích kostí |
350 ml |
Zakysaná smetana |
50 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přidáme cukr, necháme lehce zkaramelizovat, kopr s bylinkami posekáme nadrobno a přidáme do pánve. Promícháme, zalijeme vývarem. Podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme. Povaříme aspoň 20 minut, ve smetaně rozkvedláme žloutek a přilijeme do omáčky. Ještě krátce povaříme a odstavíme.