Rajská omáčka z protlaku
Ingredience
Cukr krupice |
15 g |
Hovězí vývar základní |
1 l |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Ocet vinný |
3 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Protlak rajčatový |
250 g |
Sůl |
6 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Potom vsypeme hladkou mouku a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Přidáme rajčatový protlak z konzervy, přilijeme vývar, osolíme, opepříme, podle chuti okyselíme, osladíme a vaříme asi 20 minut, až omáčka ztratí moučnou příchuť.
- Povařenou, zhoustlou omáčku přecedíme.