Rajská omáčka z protlaku

Rajská omáčka z protlaku - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 15 g
Hovězí vývar základní 1 l
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Ocet vinný 3 ml
Pepř černý mletý 3 g
Protlak rajčatový 250 g
Sůl 6 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Potom vsypeme hladkou mouku a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Přidáme rajčatový protlak z konzervy, přilijeme vývar, osolíme, opepříme, podle chuti okyselíme, osladíme a vaříme asi 20 minut, až omáčka ztratí moučnou příchuť.
  2. Povařenou, zhoustlou omáčku přecedíme.