Povidlová omáčka s mlékem
Ingredience
Citronová kůra |
10 g |
Citronová šťáva |
10 ml |
Cukr krupice |
15 g |
Mléko polotučné |
350 ml |
Perník |
50 g |
Povidla švestková |
150 g |
Rum |
100 ml |
Skořice mletá |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce vložíme povidla, vlijeme mléko a přivedeme k varu. Přilijeme rum, přidáme strouhanou citronovou kůru, mletou skořici, zakápneme citronovou šťávou a vaříme, až se povidla rozvaří. Zahustíme strouhaným perníkem, podle chuti dosladíme cukrem, ještě krátce povaříme a odstavíme. Hustotu omáčky regulujeme mlékem.