Vepřová kapsa se špenátem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
80 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Smetana 12% (konzumní) |
40 g |
Špenát listový čerstvý |
400 g |
Sůl |
10 g |
Vepřová kýta |
600 g |




-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřovou kýtu nakrájíme na čtyři silnější plátky a nařízneme do nich kapsu. Špenátové listy přebereme, povadlé odstraníme, zbylé listy spaříme horkou vodou, necháme okapat a nasekáme na jemno. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme.
- Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, zpěníme, přidáme špenát, přisolíme a 5 minut podusíme. Nakonec zjemníme smetanou. Špenátovou směsí naplníme kapsu v masu, uzavřeme, zpevníme párátky, osolíme, opepříme, položíme na gril a zvolna grilujeme. Občas maso obrátíme.