Pstruh grilovaný na slanině

Ingredience


Anglická slanina 120 g
Barbecue omáčka 120 g
Citronová šťáva 40 ml
Omáčka sójová 10 ml
Pstruh 1200 g
Sůl 12 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ryby pokud možno grilujeme vcelku, s hlavou a ocasem. Vykuchané a očištěné pstruhy omyjeme, osolíme i zevnitř, vnitřek ještě zakápneme pikantní sojovou omáčkou, povrch ryby potřeme citronovou šťávou, obalíme tenkými plátky slaniny, vložíme do grilovacích kleští na ryby a položíme na středně rozpálený gril. Grilujeme přibližně 5 minut z každé strany. Slanina by měla být křupavá a ryby by měly vonět.
  2. Servírujeme vcelku s barbecue (nebo podobnou) pikantní omáčkou.