Pstruh grilovaný na slanině
Ingredience
Anglická slanina |
120 g |
Barbecue omáčka |
120 g |
Citronová šťáva |
40 ml |
Omáčka sójová |
10 ml |
Pstruh |
1200 g |
Sůl |
12 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ryby pokud možno grilujeme vcelku, s hlavou a ocasem. Vykuchané a očištěné pstruhy omyjeme, osolíme i zevnitř, vnitřek ještě zakápneme pikantní sojovou omáčkou, povrch ryby potřeme citronovou šťávou, obalíme tenkými plátky slaniny, vložíme do grilovacích kleští na ryby a položíme na středně rozpálený gril. Grilujeme přibližně 5 minut z každé strany. Slanina by měla být křupavá a ryby by měly vonět.
- Servírujeme vcelku s barbecue (nebo podobnou) pikantní omáčkou.