Bábovka s bílou čokoládou

Ingredience


Brusinky sušené 200 g
Čokoláda bílá 150 g
Cukr krupice 200 g
Cukr vanilka 1 ks
Kandované ovoce 50 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 250 g
Meruňky 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Ořechy vlašské 80 g
Rum 4 cl
Skořice mletá 1 špetka
Strouhanka 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené brusinky namočíme na 60 minut do rumu.
  2. Máslo ušleháme s cukrem, vanilkový cukrem a vejci. Pak přimícháme mouku, kypřící prášek do pečiva, skořici, na jemno nasekané vlašské ořechy, na malé kousky nakrájené sušené meruňky a brusinky s rumem. Vypracujeme hladké těsto.
  3. Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou. Těsto nalijeme dovnitř a bábovku pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia přibližně 60 minut.
  4. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. Upečenou bábovku vyjmeme z trouby, necháme vychladnout, povrch polijeme rozpuštěno bílou čokoládou a posypeme kandovaným ovocem. Po ztuhnutí podáváme.