Omeleta s jablky

Ingredience


Cukr moučkový 20 g
Cukr skořicový 2 polévková lžíce
Jablka 4 ks
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mléko polotučné 500 ml
Mouka polohrubá 220 g
Olej rostlinný 40 ml
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.
  2. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme sůl, cukr a po částech vmícháme mléko se žloutky. Nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  3. Do olejem vymazané pánve nalijeme vždy tenkou vrstvu těsta, poklademe ji plátky jablek a přikryjeme další tenkou vrstvou těsta. Omelety pečeme po obou stranách.
  4. Podáváme posypané skořicovým cukrem.