Omeleta s jablky
Ingredience
Cukr moučkový |
20 g |
Cukr skořicový |
2 polévková lžíce |
Jablka |
4 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka polohrubá |
220 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.
- V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme sůl, cukr a po částech vmícháme mléko se žloutky. Nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Do olejem vymazané pánve nalijeme vždy tenkou vrstvu těsta, poklademe ji plátky jablek a přikryjeme další tenkou vrstvou těsta. Omelety pečeme po obou stranách.
- Podáváme posypané skořicovým cukrem.