Hruškové lívance
Ingredience
Cukr moučkový |
3 polévková lžíce |
Hrušky |
500 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka polohrubá |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V mléce rozšleháme žloutky, přidáme cukr, sůl, mouku smíchanou s práškem do pečiva a oloupané, nastrouhané hrušky. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Na lívanečníku vymazaném máslem postupně pečeme z připraveného těsta lívance po obou stranách.
- Podáváme teplé.