Rizoto s jahodami a šampaňským
Ingredience
Cukr krupice |
145 g |
Jahody zahradní |
400 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Piškoty cukrářské |
16 ks |
Rýže Arborio |
400 g |
Sirup Monin - jahodový |
2 polévková lžíce |
Víno šumivé (sekt) |
400 ml |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V menším hrnci si rozmícháme vodu a cukr, přivedeme k varu. Necháme zvolna vařit a připravíme rizoto.
- Rozpustíme máslo a opékáme na něm polovinu nakrájených jahod doměkka. Přisypeme propláchnutou rýži a zamícháme. Krátce podusíme a přilijeme šampaňské. Zvolna vaříme, dokud rýže všechnu tekutinu nevstřebá. Po šálcích začneme přilévat cukrový sirup. Vždy důkladně promícháme a počkáme, dokud se tekutina nevstřebá.
- Po spotřebování veškerého sirupu odstavíme hrnec z plotny, přidáme zbývající jahody a jahodový sirup a dobře zamícháme. Přelijeme přes cukrářské piškoty a ihned podáváme.