Smažený mořský jazyk s krevetovou omáčkou
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mořský jazyk |
500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 polévková lžíce |
Krevety tygří - loupané |
150 g |
Máslo čerstvé |
45 g |
Mléko plnotučné |
200 ml |
Pepř černý celý |
6 ks |
Petržel kudrnka |
0.25 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na omáčku smícháme v kastrůlku mléko se sušenou petrželkou, bobkovým listem, kuličkami pepře a najemno nakrájenou cibulkou. Vše provaříme a scedíme přes síto.
- V kastrůlku rozpálíme máslo, zaprášíme moukou a za stálého míchání cca 2 minuty orestujeme. Odstavíme a postupně přiléváme horké, kořeněné mléko. Opět přivedeme k varu a zvolna vaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme smetanu a předem uvařené krevety.
- Rybí filé pokapeme citronovou šťávou a zlehka zaprášíme moukou smíchanou s pepřem a solí. V pánvi rozpálíme máslo, vložíme filety a osmažíme dozlatova po obou stranách.
- Po vyjmutí rozdělíme na talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme.