Smažený mořský jazyk s krevetovou omáčkou

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 125 g
Mořský jazyk 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Bobkový list 1 ks
Cibule 1 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 150 g
Máslo čerstvé 45 g
Mléko plnotučné 200 ml
Pepř černý celý 6 ks
Petržel kudrnka 0.25 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na omáčku smícháme v kastrůlku mléko se sušenou petrželkou, bobkovým listem, kuličkami pepře a najemno nakrájenou cibulkou. Vše provaříme a scedíme přes síto.
  2. V kastrůlku rozpálíme máslo, zaprášíme moukou a za stálého míchání cca 2 minuty orestujeme. Odstavíme a postupně přiléváme horké, kořeněné mléko. Opět přivedeme k varu a zvolna vaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme smetanu a předem uvařené krevety.
  3. Rybí filé pokapeme citronovou šťávou a zlehka zaprášíme moukou smíchanou s pepřem a solí. V pánvi rozpálíme máslo, vložíme filety a osmažíme dozlatova po obou stranách.
  4. Po vyjmutí rozdělíme na talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme.