Kořeněný chleba s medem
Ingredience
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Med včelí |
350 g |
Mléko polotučné |
240 ml |
Mouka polohrubá |
500 g |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Soda jedlá |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem, solí, kořením a sodou. Poté přimícháme mléko, v kterém jsme rozšlehali vejce a med. Vypracujeme hladké těsto, nejlépe v mixéru a naplníme jím vymazanou a vysypanou chlebíčkovou formu. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 60 minut. Upečený chleba vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce. Podáváme nakrájený na plátky.