Kořeněný chleba s medem

Ingredience


Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Med včelí 350 g
Mléko polotučné 240 ml
Mouka polohrubá 500 g
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Soda jedlá 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem, solí, kořením a sodou. Poté přimícháme mléko, v kterém jsme rozšlehali vejce a med. Vypracujeme hladké těsto, nejlépe v mixéru a naplníme jím vymazanou a vysypanou chlebíčkovou formu. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 60 minut. Upečený chleba vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce. Podáváme nakrájený na plátky.