Španělské rybí řezy z okouna
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibulka jarní |
1 polévková lžíce |
Citronová kůra |
0.5 kávová lžička |
Mandle |
30 g |
Okoun říční |
800 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
425 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do zapékací mísy vložíme řezy ryby potřené olivovým olejem. Najemno nasekanou petrželku smícháme s prolisovaným česnekem, loupanými mandlemi, nadrobno nakrájenou šalotkou, mletou paprikou, strouhanou citronovou kůrou a zbytkem olivového oleje. Směs navrstvíme na maso.
- Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme cca 10 minut.
- Poté přidáme nahrubo nakrájená konzervovaná rajčata a dopékáme dalších 10 minut doměkka.
- Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.