Španělské rybí řezy z okouna

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibulka jarní 1 polévková lžíce
Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Mandle 30 g
Okoun říční 800 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 425 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do zapékací mísy vložíme řezy ryby potřené olivovým olejem. Najemno nasekanou petrželku smícháme s prolisovaným česnekem, loupanými mandlemi, nadrobno nakrájenou šalotkou, mletou paprikou, strouhanou citronovou kůrou a zbytkem olivového oleje. Směs navrstvíme na maso.
  2. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme cca 10 minut.
  3. Poté přidáme nahrubo nakrájená konzervovaná rajčata a dopékáme dalších 10 minut doměkka.
  4. Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.