Ovocný exotický salát

Ingredience


Cukr moučkový 125 g
Karambola 1 ks
Liči 10 ks
Mango 1 ks
Mučenka 3 ks
Voda pitná 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozpůlíme mučenky a dužinu propasírujeme do hrnce. Přidáme vodu a cukr a přivedeme za častého míchání k varu.
  2. Z manga odkrojíme těsně podél pecky 2 silnější plátky. Ořežeme co nejvíce dužiny kolem pecky a nakrájíme na větší kusy.
  3. Odkrojené 2 plátky manga nakrojíme třikrát úhlopříčně v obou směrech, aby vznikla mřížka. Dužinu prokrojíme až ke slupce, ale slupku nepoškodíme. Slupky obrátíme naruby a vzniklé kostičky odřízneme.
  4. Liči oloupeme a vypeckujeme. Karambolu nakrájíme na 12 plátků.
  5. Do sirupu z mučenek přidáme kostičky manga, liči a plátky karamboly a máčíme 5 minut. Poté ovoce vyndáme a dáme stranou.
  6. Sirup uvedeme do varu a do zhoustnutí vaříme cca 5 minut.
  7. Ovoce dáme do misek, zalijeme sirupem a podáváme teplé.