Rýžové lívanečky s mořskými plody - Hémul pchádžon

Ingredience


Chilli paprička 15 g
Chilli paprička zelená 10 g
Cibulka jarní 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 95 g
Mouka rýžová 30 g
Pepř černý mletý 0.3 g
Škeble čerstvé 100 g
Sůl 7 g
Ústřice 70 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1.5 l
Ocet kvasný lihový 15 ml
Olej stolní 85 ml
Omáčka sójová 18 ml
Voda pitná 15 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mořské plody propláchneme pod tekoucí vodou, 10 minut je necháme odpočinout jemně posypané solí a pepřem. Po deseti minutách je nakrájíme na kousky, velké asi centimetr. Papričky očistíme a nakrájíme na silnější proužky. Jarní cibulku oloupeme, pokrájíme ji diagonálně na delší (asi 10 cm dlouhé) proužky. Promícháním rýžového prášku, mouky a vody získáme lívancové těsto, které ochutíme solí. Octovou sójovou omáčku zhotovíme smícháním octa, sójové omáčky, vody a oleje. Našleháme vejce, kterým budeme polévat lívanečky. Ty tvoříme přímo na pánvi, v oleji rozehřátém na střední teplotu. Na pánev nalijeme polovinu naběračky těsta, na něj urovnáme připravenou cibulku, kroužky papriček a kousky mořských plodů.
  2. Na urovnané ingredience vlijeme druhou polovinu naběračky těsta a zalijeme 2 - 3 lžícemi rozšlehaného vejce. Každý lívanec smažíme 5 minut, poté ho obrátíme a smažíme daší 3 minuty. Hotové lívanečky uchováváme do podávání v teple - nejlépe v hrnci pod pokličkou. K těmto slaným lívanečkům podáváme octovou sójovou omáčku.