Rýžové lívanečky s mořskými plody - Hémul pchádžon
Ingredience
Chilli paprička |
15 g |
Chilli paprička zelená |
10 g |
Cibulka jarní |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
95 g |
Mouka rýžová |
30 g |
Pepř černý mletý |
0.3 g |
Škeble čerstvé |
100 g |
Sůl |
7 g |
Ústřice |
70 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
Ocet kvasný lihový |
15 ml |
Olej stolní |
85 ml |
Omáčka sójová |
18 ml |
Voda pitná |
15 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mořské plody propláchneme pod tekoucí vodou, 10 minut je necháme odpočinout jemně posypané solí a pepřem. Po deseti minutách je nakrájíme na kousky, velké asi centimetr. Papričky očistíme a nakrájíme na silnější proužky. Jarní cibulku oloupeme, pokrájíme ji diagonálně na delší (asi 10 cm dlouhé) proužky. Promícháním rýžového prášku, mouky a vody získáme lívancové těsto, které ochutíme solí. Octovou sójovou omáčku zhotovíme smícháním octa, sójové omáčky, vody a oleje. Našleháme vejce, kterým budeme polévat lívanečky. Ty tvoříme přímo na pánvi, v oleji rozehřátém na střední teplotu. Na pánev nalijeme polovinu naběračky těsta, na něj urovnáme připravenou cibulku, kroužky papriček a kousky mořských plodů.
- Na urovnané ingredience vlijeme druhou polovinu naběračky těsta a zalijeme 2 - 3 lžícemi rozšlehaného vejce. Každý lívanec smažíme 5 minut, poté ho obrátíme a smažíme daší 3 minuty. Hotové lívanečky uchováváme do podávání v teple - nejlépe v hrnci pod pokličkou. K těmto slaným lívanečkům podáváme octovou sójovou omáčku.