Ježek

Ingredience


Čokoláda hořká 100 g
Cukr krupice 150 g
Hera 150 g
Hřebíček mletý 1 špetka
Kakao 1 polévková lžíce
Mandle 60 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Ořechy vlašské 100 g
Poleva čokoládová 150 g
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Solamyl - bramborový škrob 1 polévková lžíce
Strouhanka 2 polévková lžíce
Vaječný bílek slepičí 6 ks
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a necháme trochu zchladnout. V míse smícháme heru, cukr, žloutky a utřeme je do pěny. Přidáme špetku skořice a mletého hřebíčku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně přimícháme k máslové směsi, nakonec přimícháme mouku, kypřící prášek do pečiva, kakao, nasekané vlašské ořechy a rozpuštěnou čokoládu. Vše důkladně promícháme.
  2. Formu na srnčí hřbet důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  3. Těsto nalijeme do formy a pečeme asi 60 minut. Po upečení necháme vchladnout. Po vychladnutí zapícháme do celého povrchu těsta lupínky mandlí tak, aby vypadaly jako ježčí bodlinky.
  4. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu a srnčí hřebet jí polijeme. Necháme ztuhnout a pak podáváme.