Dušený králík na kmíně
Ingredience
Cibule |
120 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Králík |
800 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
15 g |
Šalvěj čerstvá |
3 g |
Sůl |
5 g |
Vývar z hovězích kostí |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Králíka očistíme, omyjeme, nasekáme na porce.
- V pekáči rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a krátce osmažíme. Vložíme kmín a ještě za stálého míchání osmahneme. Přidáme do základu porce králíka a dále dusíme. Zalijeme vývarem, přidáme šalvěj, nasekanou petrželku, pepř, přisolíme. Dodusíme do měkka.