Máslový koláč se skořicí a vlašskými ořechy

Ingredience


Cukr krupice 30 g
Droždí 15 g
Hera 100 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 0.125 l
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Cukr vanilka 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 75 g
Ořechy vlašské 2 polévková lžíce
Skořice mletá 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme špetku soli, lžíci cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek. Pak přimícháme zbytek cukru, mléko, vejce, heru a zpracujeme hladké těsto. Pak těsto zaprášíme moukou, mísu zakryjeme utěrkou a uložíme na teplé místo.
  2. Dortovou formu vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  3. Na pomoučněném vále těsto důkladně propracujeme a pak je vtlačíme do dortové formy a po celém povrchu poklademe vločkami másla, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí a mletými vlašskými ořechy. Vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut.
  4. Koláč necháme vychladnout a pak podáváme.