Staropražský králík

Ingredience


Celer bulvový 100 g
Cibule 120 g
Citronová šťáva 30 ml
Králík 800 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 100 g
Paprika mletá sladká 5 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel kořen 50 g
Slanina vepřová 15 dkg
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 5 g
Vývar z hovězích kostí 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Králíka očistíme, omyjeme a osušíme. V hrnci rozpustíme máslo, zesklovatíme na jemno pokrájenou cibuli, vložíme nakrájenou zeleninu a smažíme do zlatova. Zalijeme sběračkou vývaru, přisypeme papriku, přidáme nasoleného králíka a dusíme do měkka. Hotového králíka vyndáme, šťávu zavaříme smetanou s rozmíchanou moukou. Podle potřeby dochutíme, přidáme citronovou šťávu, scedíme a provaříme.