Staropražský králík
Ingredience
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
120 g |
Citronová šťáva |
30 ml |
Králík |
800 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
100 g |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel kořen |
50 g |
Slanina vepřová |
15 dkg |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
5 g |
Vývar z hovězích kostí |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Králíka očistíme, omyjeme a osušíme. V hrnci rozpustíme máslo, zesklovatíme na jemno pokrájenou cibuli, vložíme nakrájenou zeleninu a smažíme do zlatova. Zalijeme sběračkou vývaru, přisypeme papriku, přidáme nasoleného králíka a dusíme do měkka. Hotového králíka vyndáme, šťávu zavaříme smetanou s rozmíchanou moukou. Podle potřeby dochutíme, přidáme citronovou šťávu, scedíme a provaříme.