Sušenkový chlebíček s lískovými ořechy

Ingredience


Cukr moučkový 200 g
Hera 250 g
Kakao 50 g
Káva instantní 2 kávová lžička
Likér mandlový - Amaretto 4 polévková lžíce
Ořechy lískové 50 g
Sůl 1 špetka
Sušenky Club - máslové 250 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Heru nakrájíme na kostičky a na mírné ohni ji rozpustíme. Vejce vyšleháme do pěny, přidáme špetku soli, moučkový cukr, mandlový likér. Pak přimícháme kakao, instantní kávu a rozpuštěnou heru. Vymícháme ve vláčnou čokoládovou hmotu, část odložíme stranou.
  2. Chlebíčkovou formu vyložíme potravinářskou fólií a vložíme do ní vrstvu máslových sušenek. Sušenky pokryjeme částí čokoládové hmoty a na ni zase naklademe máslové sušenky. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechny sušenky a krém. Pak vložíme na 2 hodiny do chladničky.
  3. Plech vyložíme pečícím papírem a nasypeme na něj lískové oříšky. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a 10 minut pražíme. Po upražení zbavíme oříšky hnědé slupky.
  4. Formu vyjmeme z chladničky, chlebíček vyklopíme a povrch opatrně potřeme zbylou čokoládovou hmotou a zdobíme přepůlenými jádry lískových oříšků.