Sušenkový chlebíček s lískovými ořechy
Ingredience
Cukr moučkový |
200 g |
Hera |
250 g |
Kakao |
50 g |
Káva instantní |
2 kávová lžička |
Likér mandlový - Amaretto |
4 polévková lžíce |
Ořechy lískové |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Sušenky Club - máslové |
250 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Heru nakrájíme na kostičky a na mírné ohni ji rozpustíme. Vejce vyšleháme do pěny, přidáme špetku soli, moučkový cukr, mandlový likér. Pak přimícháme kakao, instantní kávu a rozpuštěnou heru. Vymícháme ve vláčnou čokoládovou hmotu, část odložíme stranou.
- Chlebíčkovou formu vyložíme potravinářskou fólií a vložíme do ní vrstvu máslových sušenek. Sušenky pokryjeme částí čokoládové hmoty a na ni zase naklademe máslové sušenky. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechny sušenky a krém. Pak vložíme na 2 hodiny do chladničky.
- Plech vyložíme pečícím papírem a nasypeme na něj lískové oříšky. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a 10 minut pražíme. Po upražení zbavíme oříšky hnědé slupky.
- Formu vyjmeme z chladničky, chlebíček vyklopíme a povrch opatrně potřeme zbylou čokoládovou hmotou a zdobíme přepůlenými jádry lískových oříšků.