Okoun grilovaný
Ingredience
Citronová šťáva |
40 ml |
Křen |
80 g |
Okouník mořský |
1200 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
15 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu vykucháme, odstraníme šupiny, omyjeme a necháme oschnout. Povrch ryby potřeme citronovou šťávou, osolíme i zevnitř, lehce opepříme a vložíme do alobalové grilovací misky. Položíme na středně rozpálený gril a pečeme z každé strany přibližně 7 až 8 minut. Rybu otočíme pokud možno pouze jednou, aby se nerozpadla.
- Křen očistíme, nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou.
- Rybu servírujeme vcelku na oválném talíři a doplníme okyseleným křenem.