Těstovinový krevetový salát
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Česnek |
4 stroužek |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Krevety tygří - loupané |
200 g |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn sušený |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny konzumní |
300 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny. Uvařené slijeme do síta, zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat.
- Na 2 lžících olivového oleje opečeme po obou stranách na pánvi krevety. Opečené vyjmeme a pokapeme citronovou šťávou.
- Do pánve přidáme zbylý olivový olej, rozehřejeme a na něm dozlatova osmahneme oloupaný a jemně nasekaný česnek. Přimícháme bazalku a rozmarýn, necháme vychladnout.
- Okapané studené těstoviny smícháme s krevetami, přidáme osmahnutý česnek s bylinkami.
- Salát na talíři ozdobíme rozmarýnem, lístky bazalky a plátky citronu.