Těstovinový krevetový salát

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Česnek 4 stroužek
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Krevety tygří - loupané 200 g
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn sušený 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Těstoviny konzumní 300 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny. Uvařené slijeme do síta, zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat.
  2. Na 2 lžících olivového oleje opečeme po obou stranách na pánvi krevety. Opečené vyjmeme a pokapeme citronovou šťávou.
  3. Do pánve přidáme zbylý olivový olej, rozehřejeme a na něm dozlatova osmahneme oloupaný a jemně nasekaný česnek. Přimícháme bazalku a rozmarýn, necháme vychladnout.
  4. Okapané studené těstoviny smícháme s krevetami, přidáme osmahnutý česnek s bylinkami.
  5. Salát na talíři ozdobíme rozmarýnem, lístky bazalky a plátky citronu.