Dip z vejcí
Ingredience
Hořčice dijonská |
3 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 3 porce
- V hrnci s vodou uvaříme vejce natvrdo, pod tekoucí vodou ochladíme a oloupeme.
- Oddělíme žloutek, který vidličkou rozmělníme, přidáme ocet, olej, hořčici a důkladně promícháme, nakonec přidáme nasekaný bílek, kopr, petržel, sůl a pepř.
- Hotový dip přendáme do misek a necháme vychladnout, poté ihned servírujeme.