Dip z vejcí

Ingredience


Hořčice dijonská 3 polévková lžíce
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci s vodou uvaříme vejce natvrdo, pod tekoucí vodou ochladíme a oloupeme.
  2. Oddělíme žloutek, který vidličkou rozmělníme, přidáme ocet, olej, hořčici a důkladně promícháme, nakonec přidáme nasekaný bílek, kopr, petržel, sůl a pepř.
  3. Hotový dip přendáme do misek a necháme vychladnout, poté ihned servírujeme.