Hrušky v županu s brusinkami
Ingredience
Brusinky sušené |
10 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Hrušky |
10 ks |
Limetková šťáva |
1 kávová lžička |
Marcipánová hmota surová |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Olej slunečnicový |
2 kávová lžička |
Slivovice |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
0.125 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Na vál nasypeme mouku, doprostřed uděláme důlek, přidáme vece, olej, špetku soli, limetkovou šťávu, vodu a vypracujeme hladké těsto. Pak těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme 30 minut odpočívat.
- Marcipánovou hmotu promícháme se slivovicí, sušenými brusinkami. Těsto opět důkladně propracujeme a vyválíme na hodně tenký plát, který rozkrájíme na čtverce.
- Hrušky omyjeme, oloupeme, vydlabeme jádřince a do dutiny vložíme marcipánovou směs. Každou hrušku zabalíme do těsta a okraje slepíme pomocí žloutku. Takto zabalené hrušky klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme žloutkem a vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia. Pečeme asi 40 minut.