Hrušky v županu s brusinkami

Ingredience


Brusinky sušené 10 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Hrušky 10 ks
Limetková šťáva 1 kávová lžička
Marcipánová hmota surová 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Olej slunečnicový 2 kávová lžička
Slivovice 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 0.125 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vál nasypeme mouku, doprostřed uděláme důlek, přidáme vece, olej, špetku soli, limetkovou šťávu, vodu a vypracujeme hladké těsto. Pak těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme 30 minut odpočívat.
  2. Marcipánovou hmotu promícháme se slivovicí, sušenými brusinkami. Těsto opět důkladně propracujeme a vyválíme na hodně tenký plát, který rozkrájíme na čtverce.
  3. Hrušky omyjeme, oloupeme, vydlabeme jádřince a do dutiny vložíme marcipánovou směs. Každou hrušku zabalíme do těsta a okraje slepíme pomocí žloutku. Takto zabalené hrušky klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme žloutkem a vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia. Pečeme asi 40 minut.