Segedínský guláš speciál

Segedínský guláš speciál - obrázek

Ingredience


Cibule 200 g
Hovězí vývar základní 500 ml
Kmín celý 1 g
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Paprika mletá sladká 30 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 30 g
Tuk 100 g
Vepřová plec 750 g
Zakysaná smetana 300 g
Zelí kysané 1000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou plec nebo ořez opláchneme a nakrájíme na kousky po 25g (3-4ks na porci).
  2. Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a dorůžova osmahneme na drobně nakrájené, rozškvařené slanině a polovině dávky tuku. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme trochou vývaru.
  3. Do tohoto základu vložíme maso, osolíme je, okmínujeme, krátce osmahneme a zalijeme teplým vývarem. Pod poklicí dusíme do poloměkka.
  4. Potom k masu přidáme překrájené kysané zelí, zalijeme teplým vývarem a dusíme doměkka.
  5. Nakonec zahustíme guláš světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, promícháme a provaříme.
  6. Před koncem vaření přilijeme smetanu, dosolíme a krátce povaříme.