Losos s marinovanými pečenými paprikami
Ingredience
Losos - filety |
1 kg |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
6 ks |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
200 ml |
Ančovička - filety |
6 ks |
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
4 stroužek |
Olej olivový |
125 ml |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Paprika červená |
3 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Papriky nakrájíme na proužky silné cca 5 cm. Cca 5 minut je pečeme slupkou nahoru do zhnědnutí. Poté vložíme do mikrotenového sáčku, uzavřeme a necháme vychladnout. Oloupeme slupky.
- V misce smícháme olivový olej, nahrubo nasekanou bazalku, sušené oregano, najemno nakrájený česnek, 4 ančovičky, ochutíme solí a pepřem a přidáme připravené papriky. Zakryjeme a necháme cca 20 minut marinovat v lednici.
- Rajčata rozpůlíme, potřeme olejem a poprášíme strouhankou. Rozložíme je na olejem vymazaný plech. Na plech dáme také filety z lososa, osolíme, opepříme dle chuti a zakápneme vínem. Plechy vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Ryby pečeme cca 8 minut, do změknutí rajčat a zezlátnutí strouhanky.
- Hotové maso rozdělíme na talíře, přelijeme vypečenou šťávou, poklademe paprikami, dozdobíme zbylými ančovičkami a doplníme pečenými rajčaty.