Losos s marinovanými pečenými paprikami

Losos s marinovanými pečenými paprikami - obrázek

Ingredience


Losos - filety 1 kg
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 6 ks
Strouhanka 50 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 200 ml
Ančovička - filety 6 ks
Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 4 stroužek
Olej olivový 125 ml
Oregano sušené 1 kávová lžička
Paprika červená 3 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky nakrájíme na proužky silné cca 5 cm. Cca 5 minut je pečeme slupkou nahoru do zhnědnutí. Poté vložíme do mikrotenového sáčku, uzavřeme a necháme vychladnout. Oloupeme slupky.
  2. V misce smícháme olivový olej, nahrubo nasekanou bazalku, sušené oregano, najemno nakrájený česnek, 4 ančovičky, ochutíme solí a pepřem a přidáme připravené papriky. Zakryjeme a necháme cca 20 minut marinovat v lednici.
  3. Rajčata rozpůlíme, potřeme olejem a poprášíme strouhankou. Rozložíme je na olejem vymazaný plech. Na plech dáme také filety z lososa, osolíme, opepříme dle chuti a zakápneme vínem. Plechy vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Ryby pečeme cca 8 minut, do změknutí rajčat a zezlátnutí strouhanky.
  4. Hotové maso rozdělíme na talíře, přelijeme vypečenou šťávou, poklademe paprikami, dozdobíme zbylými ančovičkami a doplníme pečenými rajčaty.