Čočkový salát s estragonem
Ingredience
Cibule |
300 g |
Čočka červená |
400 g |
Cukr krupice |
5 g |
Estragon |
15 g |
Hořčice |
40 g |
Ocet vinný červený |
100 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel kudrnka |
30 g |
Sůl |
8 g |
Víno červené |
100 ml |
Vývar zeleninový |
1200 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
30 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Červená čočka se nemusí namáčet, takže ji jen propláchneme pod tekoucí vodou, rovnou nasypeme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a uvaříme doměkka. Stačí vařit jen 10 minut, aby se nerozpadla. Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželku a estragon posekáme najemno.
- Scezenou vařenou čočku nasypeme do mísy a přisypeme cibuli. Petrželku s estragonem zalijeme octem, vínem, přidáme hořčici, worcester, sůl, pepř, cukr, promícháme a tímto dresinkem zalijeme čočku, promícháme a necháme uležet.
- Takto připravený čočkový salát je vhodný ke grilovaným masům.