Čočkový salát s estragonem

Ingredience


Cibule 300 g
Čočka červená 400 g
Cukr krupice 5 g
Estragon 15 g
Hořčice 40 g
Ocet vinný červený 100 ml
Pepř černý mletý 3 g
Petržel kudrnka 30 g
Sůl 8 g
Víno červené 100 ml
Vývar zeleninový 1200 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 30 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červená čočka se nemusí namáčet, takže ji jen propláchneme pod tekoucí vodou, rovnou nasypeme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a uvaříme doměkka. Stačí vařit jen 10 minut, aby se nerozpadla. Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželku a estragon posekáme najemno.
  2. Scezenou vařenou čočku nasypeme do mísy a přisypeme cibuli. Petrželku s estragonem zalijeme octem, vínem, přidáme hořčici, worcester, sůl, pepř, cukr, promícháme a tímto dresinkem zalijeme čočku, promícháme a necháme uležet.
  3. Takto připravený čočkový salát je vhodný ke grilovaným masům.