Paštika z králíka a vepřového

Ingredience


Cibule 120 g
Koření klobásové 1 kávová lžička
Králík 1200 g
Petržel - nať 30 g
Slanina vepřová 120 g
Sůl 5 g
Tuk 20 g
Vejce slepičí 2 ks
Vepřový bok 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Králíka očistíme, omyjeme, upečeme do měkka a vykostíme. Na masovém strojku maso rozemeleme spolu s cibulí a uvařeným vepřovým masem. Přimícháme polovinu slaniny pokrájené na malé kostičky a jemně posekanou petrželku. Vmícháme vejce, klobásové koření, sůl, vše dobře
  2. promísíme.
  3. Paštikovou formu vymažeme tukem, vyložíme plátky slaniny a naplníme mletou směsí. Vložíme do nádoby s vodou (voda nesmí přetékat do formy), zaklopíme pekáčem a vaříme 1,5 hodiny.
  4. Necháme vychladnout do druhého dne. Před podáváním krájíme na plátky.