Paštika z králíka a vepřového
Ingredience
Cibule |
120 g |
Koření klobásové |
1 kávová lžička |
Králík |
1200 g |
Petržel - nať |
30 g |
Slanina vepřová |
120 g |
Sůl |
5 g |
Tuk |
20 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřový bok |
500 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 240 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Králíka očistíme, omyjeme, upečeme do měkka a vykostíme. Na masovém strojku maso rozemeleme spolu s cibulí a uvařeným vepřovým masem. Přimícháme polovinu slaniny pokrájené na malé kostičky a jemně posekanou petrželku. Vmícháme vejce, klobásové koření, sůl, vše dobře
- promísíme.
- Paštikovou formu vymažeme tukem, vyložíme plátky slaniny a naplníme mletou směsí. Vložíme do nádoby s vodou (voda nesmí přetékat do formy), zaklopíme pekáčem a vaříme 1,5 hodiny.
- Necháme vychladnout do druhého dne. Před podáváním krájíme na plátky.