Bylinková zálivka

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Jogurt bílý 5 polévková lžíce
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Majonéza 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Zakysaná smetana 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kopr a cibulku nakrájíme, vejce uvaříme natvrdo a nasekáme, česnek prolisujeme a utřeme se solí.
  2. Vše smícháme, přidáme majonézu, jogurt, smetanu, citronovou šťávu a ochutíme solí a pepřem.
  3. Zálivka je vhodná na okurkový salát nebo salát z okurek a rajčat.