Králičí ragú po milánsku

Ingredience


Celer řapíkatý 200 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 120 g
Králík 800 g
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 3 g
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Šalvěj sušená 3 g
Skořice celá 5 g
Slanina vepřová 15 dkg
Sůl 5 g
Vývar z hovězích kostí 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli, slaninu i celer pokrájíme na drobno. Králíka omyjeme, očistíme, vykostíme a rozkrájíme na kousky.
  2. Na oleji osmažíme nakrájenou slaninu, cibuli a celer. Vše vyndáme a odložíme stranou. Maso vložíme do základu, za občasného míchání osmažíme. Zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak, šalvěj, drcený česnek, osolíme, opepříme, přidáme skořici, vrátíme zpět slaninu s celerem a dusíme 50 minut.