Králičí ragú po milánsku
Ingredience
Celer řapíkatý |
200 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
120 g |
Králík |
800 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Šalvěj sušená |
3 g |
Skořice celá |
5 g |
Slanina vepřová |
15 dkg |
Sůl |
5 g |
Vývar z hovězích kostí |
250 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli, slaninu i celer pokrájíme na drobno. Králíka omyjeme, očistíme, vykostíme a rozkrájíme na kousky.
- Na oleji osmažíme nakrájenou slaninu, cibuli a celer. Vše vyndáme a odložíme stranou. Maso vložíme do základu, za občasného míchání osmažíme. Zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak, šalvěj, drcený česnek, osolíme, opepříme, přidáme skořici, vrátíme zpět slaninu s celerem a dusíme 50 minut.