Osvěžující rybízový salát

Ingredience


Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Jahody zahradní 250 g
Maliny 250 g
Ostružiny 125 g
Pomerančová šťáva 1 dl
Rybíz černý 125 g
Rybíz červený 125 g
Želé rybízové 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybíz opláchneme pod studenou vodou a otrháme bobule.
  2. Maliny, ostružiny a jahody také opláchneme, jahody přepůlíme.
  3. Zálivku připravíme tak, že rozmícháme rybízové želé s pomerančovou šťávou.
  4. Ovoce smícháme v míse, přelijeme zálivkou a necháme alespoň 30 minut odležet.
  5. Salát rozdělíme na talíře nebo do misek, lehce pocukrujeme, ozdobíme lístky máty.