Osvěžující rybízový salát
Ingredience
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Jahody zahradní |
250 g |
Maliny |
250 g |
Ostružiny |
125 g |
Pomerančová šťáva |
1 dl |
Rybíz černý |
125 g |
Rybíz červený |
125 g |
Želé rybízové |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybíz opláchneme pod studenou vodou a otrháme bobule.
- Maliny, ostružiny a jahody také opláchneme, jahody přepůlíme.
- Zálivku připravíme tak, že rozmícháme rybízové želé s pomerančovou šťávou.
- Ovoce smícháme v míse, přelijeme zálivkou a necháme alespoň 30 minut odležet.
- Salát rozdělíme na talíře nebo do misek, lehce pocukrujeme, ozdobíme lístky máty.