Španělský králík

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer řapíkatý 100 g
Cibule 15 dkg
Hovězí vývar základní 500 ml
Kapary 1 polévková lžíce
Králík 800 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej olivový 40 ml
Olivy bez pecky 50 g
Pepř černý mletý 3 g
Rozmarýn čerstvý 5 g
Slanina vepřová 10 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Králíka očistíme, omyjeme a rozsekáme na porce. Na rozpálený olej dáme nakrájenou slaninu, cibuli, celer, po chvilce přidáme nasekaného králíka a dobře opečeme. Zaprášíme moukou, přilijeme vývarem, vložíme bobkový list a rozmarýn. Osolíme, opepříme, necháme 45 - 60 minut dusit, k hotovému masu přidáme olivy a kapary. Dusíme ještě 10 minut. Poté podáváme.