Španělský králík
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer řapíkatý |
100 g |
Cibule |
15 dkg |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Kapary |
1 polévková lžíce |
Králík |
800 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
40 ml |
Olivy bez pecky |
50 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rozmarýn čerstvý |
5 g |
Slanina vepřová |
10 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Králíka očistíme, omyjeme a rozsekáme na porce. Na rozpálený olej dáme nakrájenou slaninu, cibuli, celer, po chvilce přidáme nasekaného králíka a dobře opečeme. Zaprášíme moukou, přilijeme vývarem, vložíme bobkový list a rozmarýn. Osolíme, opepříme, necháme 45 - 60 minut dusit, k hotovému masu přidáme olivy a kapary. Dusíme ještě 10 minut. Poté podáváme.