Úhoř pečený na jehle
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Olej rostlinný |
200 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Úhoř říční |
1000 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Očištěného a omytého úhoře nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a pokapeme olejem.
- Kousky ryby napichujeme na jehly střídavě s plátky slaniny, oloupané cibule a omytých rajčat.
- Špízy potřeme olejem a pečeme na roštu v troubě po všech stranách 10-15 minut.